SERVIS PVC I ALUMINIJUMSKE STOLARIJE


Obavljamo sve vrste popravki i servisa PVC i ALUMINIJUMSKE stolarije.
Nazovite nas na naš kontakt telefon:

Proizvodnja, servis i ugradnja građevinske PVC i ALUMINIJUMSKE stolarije - SIM MONT DOO
SIM MONT DOO
+381.60.570.27.40
+381.64.170.27.40


Da bi pvc i alu stolarija imala duži vek trajanja i da bi bila što duže funkcionalna neophodno je redovno održavanje, pravilno korišćenje i pravilan servis ukoliko je to potrebno. PVC i Alu stolarija je veoma jednostavna i laka za održavanje što je i njena glavna karakteristika te je stoga neophodno posvetiti malo vremena da bi ona svoja svojstva i zadržala.

Po kupovini stolarije neophodno je ukolniti zaštitne trake sa profila i to u roku od najkasnje 2 nedelje. Pod uticajem vremenskih prilika kasnije će biti sve teže ih ukloniti. Redovno održavanje stolarije podrazumeva pranje mokrom krpom, blagim deterdžentom i toplom vodom. Stolariju a naročito stakla ne treba tretirati abrazivnim niti jakim hemijskim sredstvima kao ni mrežicama za ribanje. Stakla treba čistiti sredstvima za čišćenje stakala i mekom krpom.

Gume kojim je zaptivena stolarija je takođe bitno održavati radi dugotrajnosti što podrzumeva redovno čišćenje i povremeno (jednom godišnje) tretiranje glicerinom. Okov prozora bi trebalo jednom godšnje podmazati mašinskim uljem da bi obezbedili njegovo dugotrajno funkcionisanje to se može uraditi jednostavnim uklanjanjem pokrivnh maskica sa šarki pa po stavljanju ulja vratiti ih na mesto. Vremenom ili grubljim korišćenjem ručice može doći do njenog labavljenja i stiče se utisak kao da je odšrafljena u ovom slučaju možete pomerti zaštitnu masku na njenoj osnovi i pritegnuti dva šrafa kojim je fiksirana.

Pravilno korišćenje proizvoda je ključno za dugo trajanje prozora i vrata. Kada zatvarate prozor pogotovo onaj sa većim dimenzijama uverite se da su sve četiri strane krila pravilno prišle štoku pa tek onda okrećite ručicu u željeni položaj. Ukoliko krilo nije prišlo štoku može se desiti da krilo ispadne iz ležišta i da se drži samo na jednom ćošku. Pri zatvaranju vrata ne treba lupati njima niti ih nasilno otvarati ukoliko nisu otključana do kraja. Vrata sa automatom za zatvaranje nikada ne treba silom povlačiti već ih treba pustiti da se sama zatvore jer u protivnom može doći do popuštanja hidraulike u automatu i njegovog lošeg funkcionisanja.

Kod prozora sa roletnom nikad ne treba izvlačiti kanap automata do kraja i potegnuti jer na taj način se može blokirati mehanizam te se njegova funkcija skroz onesposobiti. Kod komarnika je poželjno da u periodu kada se ne koriste (zimski period) budu u položaju zatvoreno radi što dužeg trajanja mrežice. Takođe kada postoji promaja i jak vetar komarnike je potrebno sklopiti jer može doći do ispadanja mrežice iz vođica (efekat zavese kod otvorenog prozora).

Kao osnovno pitanje održavanja i funkcionisanja pvc i aluminijumske postavlja se i problem kondenzacije. PVC i Alu stolarija ima izuzetno dobra termoizolaciona svojstva te kad je ugradite neće dolaziti do propuštanja uticaja spolja niti do razmene vazduha pa je samim tim ovo pogodno tle za pojavu kondenzacije koja je ništa drugo nego pojava vlage koja se nakupila unutar prostora (kuvanjem, sušenjem veša, samim boravkom ukućana, biljke itd.). Vlaga se najčešće pojavljuje na staklu prozora kao delu prostora koji je najhladniji pa se stoga nepravedno pvc i alu stolarija optužuje za pojvu kondenzacije. Kada se montira ova stolarija neophodno je imati u vidu da se sada prostor mora češće luftirati i jednom dnevno obezbediti cirkulaciju vazduha u vidu promaje.


Kontakt

SIM MONT
Trgovačka 10, Beograd,
11000 Beograd
Tel: +381.60.570.27.40
Tel.: +381.64.170.27.40

Pošaljite nam email
info@popravkaprozora.co.rs